Kedves házasulandó pár!
Először is köszönöm a megkeresést! Ezt a rövid összefoglalót azért írtam, hogy a gyakran felmerülő alapkérdésekre legyen egy áttekinthető válaszom.

Először is: ez a ti esküvőtök. Szolgáltatóként megpróbálom kideríteni, mit szeretnétek, de óriási segítség, ha ezt el is mondjátok. Szóval nyugodtan írjátok meg vagy mondjátok el nekem bármilyen őrült ötleteiteket, a rólatok készült anyag akkor lesz igazán rólatok készült anyag, ha tényleg rólatok szól. Ha sárkányrepülőztök, valamelyikőtök gitározik, imádtok biciklizni, vagy bármilyen olyan hobbitok van, amelyik rátok jellemző, akkor azt akár be is építhetjük a kültéri portréfotózásba (kreatív)... és nem utolsósorban jobban is érzitek magatokat, ha nem kell feszengeni egy stílusidegen, nem rátok jellemző helyzetben ;)

Természetesen ezek a dolgok akkor derülnek ki igazán, ha leülünk beszélgetni. Sőt, főleg emiatt szeretem, ha találkozunk valahol, ideális esetben meg akár összejövünk az esküvő előtt egy jegyesfotózásra. Ilyenkor beszélgetünk, megismerjük egymást, míg ezek a dolgok a kreatív fotózáskor értékes órákat rabolnának el tőlünk. Kis túlzással élve: amint feloldódnátok, már a fotózás vége felé járnánk. A személyes találkozó a megbízási szerződés miatt is szükséges, akkor tudom az esküvőtök időpontját lefixálni, ha szerződést írunk erről és lefoglalóztok.

Ha már kreatív fotózás: mi, fotósok nem szeretjük, ha az esküvőtök napján, aznap délre teszitek a kreatív fotózást. Hogy miért? Mert nagy általánosságban nyáron, nyáridőben vannak az esküvők, ilyenkor nagyon magasan jár a Nap, borzasztóan erős árnyékokat adva a fotózáshoz. Nem hiszem, hogy menyasszonyként azt szeretnéd látni életed legszebb képein, hogy hunyorogtok és óriási árnyékot vet az orrotok.
Nyilván van olyan eset is, amikor ilyenkor és így kell megoldanunk a dolgokat, de nem optimális. Optimális esetben előtte, vagy utána nézünk egy időpontot, ahol nyugodt körülmények között megoldhatjuk a fotózást. Lesz nektek épp elég rohanás aznap a lagzin, higgyétek el, a kreatív fotózás sok energiát kivesz belőletek.
De térjünk át arra, ami miatt elsősorban megkerestetek: gyaníthatóan tetszenek a képeim nektek (köszi!) és van egy tervetek, hogy s mint szeretnétek az esküvőtök fotózási részét is megoldani. Én ebben partner vagyok, bár hagyományos értelembe vett csomagárakkal nem tudok szolgálni. Nem fogom nektek odaírni, hogy 50 darab képet kaptok előhívatva XY csomagban, ennyi, meg ennyi retus mellett. Úgy gondolom, hogy ha elő szeretnétek hívatni képeket, akkor nem feltétlenül az általam válogatott 50 (vagy akármennyi) kép lesz számotokra kedves. Nyilván végzek az általam lőtt képeken válogatást, nem is keveset, de ha mondjuk megkaptok a Nagy Napotokról 500 képet, akkor az a ti 500 képetek. Valószínűleg örömmel ültök neki átválogatni, mosolyogni, megkönnyezni a szép pillanatokat... és azt hívatjátok elő, ami nektek fontos.
Ugyanígy vagyok a Fine Art albumokkal. Szívesen megcsinálom nektek, de természetesen az is plusz költség: össze kell ülnünk, közösen kiválogatni a képeket, megnézni az elrendezéseket, stb. 
Szóval, az ár: attól függ, mit szeretnétek. Igazából két nagy csoportra oszthatom a mostanában végzett munkáimat: van, aki az egész nagy napot szeretné dokumentálni, a sminkestől a készülődésen át a vendégvárásig, kikérésig, szertartásokig, csoportképekig és természetesen a lakodalomig. És természetesen a kreatív fotózást, optimális esetben másik napon (lásd fentebb). Ezt nevezhetjük teljes csomagnak, ami nálam most 180 ezer forintba kerül. Ehhez jön még az utazási költség, ha szükséges, az kilométerenként 60 Ft.

Aztán van a másik "csomag", akik rendszerint csak a két szertartást, csoportképeket és a kreatív fotózást szeretnék megörökíteni. Ennek az ára 100 ezer forint, plusz a fent említett utazási költség, amennyiben szükség van erre.

Természetesen ezektől el lehet térni, ha ti ezt, vagy azt nem kéritek, akkor a személyes találkozónál átbeszéljük és természetesen ahhoz viszonyul az árazás is. 
A kész fotóitokat egyrészt egy letölthető link formájában megkapjátok, amit szétbombázhattok a rokonságnak, másrészt egy gyönyörű díszdobozos pendrive formájában kerülhet a polcotokra :)
Ha bármilyen egyéb kérdésetek van, kérdezzetek bátran!

Üdvözlettel: 
Marozsán János
info@janosmarozsan.com
+36706200773
Back to Top